2017. július 21., péntek

V hre je rekord, olympiáda i hviezdy. Malé Euro začína!

Vypredané! Vypredané! Vypredané! Štadióny v Edene a na Letnej by sa mali v najbližších dňoch trikrát naplniť do posledného miesta pri zápasoch českého výberu do 21 rokov, čo bude prvý veľký úspech pre malé Euro. To nedokáže ani seniorská reprezentácia.

Aj preto nebude tréner Jakub Dovalil svojmu tímu púšťať motivačný videá, ktoré má rád. "Aby neboli chlapci premotivovaný," usmial sa pred dnešným zápasom s Dánskom, ktorý turnaj odštartuje. "Hráči sa nemôžu dočkať, sú ochotní odviesť maximum.Dáni dva roky neprehrali a bolo by pekné, keby tá séria skončila 17. júna. "

Dôvodov, prečo" dvadsaťjednotky "sledovať, je určite viac ako šesť hlavných, ktoré sme vybrali.

1. Väčšia turnaj tu nebude

Na kolosálny futbalové akcie českej štadióny nestačí (a nikdy stačiť nebudú), malé Euro je vrchol. Usporiadatelia sníva o novom diváckom rekorde, čo je veľká výzva pre 15 zápasov. Maximom je 176 tisíc ľudí zo šampionátu v Izraeli 2013, v Česku išlo do obehu 230 tisíc vstupeniek, ktoré sa predávali už za 100 korún.

A väčšina zápasov je vypredaná.Lístky ostávajú len na tri pražská stretnutie bez slovenskej účasti. Duely moravskej časti v Košiciach a Uherskom Hradišti už sú beznádejne rozobrané. Rekord je blízko.

2. zlietol sa hviezdy

Aj keď sa jedná "len" o malé Euro, dorazili svetové osobnosti. Nemecký brankár Ter Stegen nedávno vychytal pre Barcelonu triumf v Lige majstrov, Angličan Harry Kane prežil fenomenálny sezónu v Tottenhame, Domenico Berardi už druhým rokom udivuje taliansku ligu. Mien, ktorá stojí za to sledovať, by sa našlo viac.Čo napríklad Pavel Kadeřábek, ktorý má zo Sparty namierené do Hoffenheimu?

Predošlá Eura bola scénou, na ktoré po prvýkrát zažiarili budúce legendy: útočník Völler, záložníci Figo a Pirlo, obranca Cannavaro alebo brankár Čech.

Aj medzi trénermi sú známe tváre: Hrubesch na lavičke Nemecka, Southgate u Angličanov, Rui Jorge u Portugalcov či Di Biagio u Talianov.

3 . Hľadá s a nový šampión

Obhajca titulu zo Španielska to nebude, pretože prekvapivo nezvládol baráž so Srbskom. Trón je voľný. Najväčšími favoritmi sú Nemci.

"Nechceme sa vracať bez titulu," povedal kouč Horst Hrubesch.Finále sa hrá 30. júna v Edene. Doteraz najúspešnejšou krajinou je Taliansko: jedenásťkrát bola v semifinále, päťkrát vyhrala.

4. A čo Česi?

Veľká neznáma. Ako usporiadateľská krajina nemuselo Česko prejsť kvalifikáciou, avšak problémov riešilo dosť. Od podivných výkonov cez mizernú konkurencii v útoku až po zranení a tresty. Dve nútenej absencia limitujú už dnešný zostavu: kvôli tri roky starému vylúčenie nesmú hrať Ťahúni Ka las a Kadlec. "Urobíme všetko, aby to nebolo poznať," hovorí kapitán Jakub Brabec.

Okrem Dánska budú mladí Česi súperiť so Srbskom a Nemeckom.Lenže v prognózach sú outsiderom, horšie je na tom z ôsmich účastníkov podľa kurzov len Švédsko.

"Súhlasím, že nebudeme favoriti, aj keď máme výhodu domáceho prostredia a ľudia nás poženú dopredu. Veľa napovie prvý zápasu s Dánskom, ktoré môže byť prekvapením turnaja, "vyhlásil legendárny Pavel Nedvěd, ambasádor Eura. "Úspech bude postup zo skupiny."

Kouč Dovalil si z role podceňovaného tímu nič nerobí. "Pred štyrmi rokmi v Dánsku sme boli favoriti a bolo z toho smutné tretie miesto, kedy nám uplávala olympiáda.Hráči chcú dokázať, že sa stávkari mýlia. "

5. Predajú s a?

Levíčatá potrebujú úspech, aby sa im mohol zmeniť život. Jeden vydarený turnaj môže znamenať prestupový krok do cudziny. Rozprávať by mohli zlatí chlapci z roku 2002…
Tiež český výber tajne sníva o triumfe. "Očakávania sú obrovská. Chcelo by to minimálne postup zo skupiny, "povedal predseda Futbalové asociácie ČR Miroslav Pelt. "Je potrebné ukázať, že český futbal stále talenty vychováva."

Kto zažiari?Koubek, Skalák, Frýdek, niekto iný? "Ak by sa turnaj niekomu extrémne podaril, bolo by to dobré pre celý český futbal. Takéto príbehy sa stávajú, hráčom by som to prial, "uviedol Dovalil.

6. Olympijský sen

Koľkokrát sa futbalistom poš ťastí, že majú šancu hrať na olympiáde, ktorá je limitovaná vekom? Raz, maximálne dvakrát za život. V hre je Brazília 2016. "Olympiáda je pre nás jeden z veľkých cieľov," priznal kapitán Brabec. Pred štyrmi rokmi Česi dodatočný olympijský súboj s Bieloruskom nezvládli.Teraz stačí skončiť na druhom mieste skupiny!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése