2017. július 20., csütörtök

Favoritmi v 8. etape Tour zaskočil Vuillermoz. A Nibali nestíhal

Na 6. kilometri dňa sa vpred vydala štvorica utečencov vrátane Francúza Chavanel, patnáctinásobného účastníka Tour, ale po rýchlostnej prémii na 108. kilometri dostal závod nový náboj.

Spurteři, ktorí vyrazili z pelotónu pre body do súťaže o zelený trikot, na chvíľu spolupracovali a zdalo sa, že by práve oni mohli vytvoriť nový únik. Nakoniec sa však všetci poslušne vrátili do hlavnej skupiny a vpredu zostalo len bet365 mobil trio - dva Poliaci Golas s Huzarskim a Dán Bak.

Dva preteky v jednom sa v etape odohrávali - jeden o etapové víťazstvo a druhý o nájazd do posledného stúpania.Pod "stojkou" Mur totiž čakala ostrá pravá zákruta a 10 posledných kilometrov etapy sa t ímy preťahovali o pozíciu na čele, aby boli prvé, aby svoje lídrov transportoval do čo najlepšej pozície.

Chvíľu sa vpredu prezentovalo BMC, potom Roman Kreuziger so svojim lídrom Contadorom, Giant pre svojho mladíka Barguila, taky Etixx v snahe pomôcť Zdenku Štybar. Ale 3 kilometre od finiša sa vpred predral Leopold König a vytvoril štít žltému Froomovi.

Za pravouhlú zákrutou sa cesty zlomila do 10procentního stúpanie a to bola chvíľa najväčších hviezd.König drel na prvom mieste, za chrbtom Frooma a ďalšieho tímového kolegu Thomasa, za nimi šliapal pripravený Rodriguez, Sagan…

Pod bránou posledného kilometra už skupinu ťahal Froome sám, roztočil nohy v snahe dôjsť si pre prvú tohtoročné víťazstvo, bet365 bonus ale žiadneho zo súperov neodtrhli. Len Talian Nibali, obhajca maillot jaune, zo skupiny prekvapivo vycúval a na vrchol k fotobunke dorazil s 20sekundovým oneskorením.

Potom vypálil Vuillermoz, za ním ešte vyrazil Ir Martin, ale francúzskeho Drobka už nikto nechytil. "Bol som na zavretý na zlej strane cesty," ľutoval bet365 Martin a v cieli smutne búšil do riadidiel.


"nabudil ma výkon z Mur de Huy," bet365 stavky pripomínal Francúz podobný dojazd v cieli 3.etapy, kde nestačil len na Rodrígueza a Frooma. "Toto bola jedna z etáp, ktorú som si zaškrtol, som špecialistom práve na také krátke prudké kopce."

A teraz je aj mužom, na ktorý sa po 8. dni Tour upiera najväčšiu pozornosť.

bet 365

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése