2017. július 23., vasárnap

Chorvátska hanba. Správanie Modriča či srny v Madride naštvalo novinára

Na žiadosť, aby sa po víťazstve Realu 4: 0 vyjadrili pre chorvátske médiá, nereagovali ako Modrič s Kovačica (obaja Real), tak hráči hostí Srna a Eduardo da Silva, bývalý chorvátsky reprezentant, pôvodom z Brazílie.Po opakovanej prosbe Srna, kapitán Šachtaru, len odsekol: "Nech ti niečo povie Bebek!" Zmienil chorvátskeho rozhodcu, ktorý z jeho nastrelených chrbta vytvoril penaltu.

Modrič s Kovačica sa podľa spravodajcu záhrebského denníka Jutarnji list len ​​zasmial a pokračovali v chôdzi, vrátil sa len Eduardo da Silva. "Srna je naštvaný kvôli nesprávnemu verdiktu rozhodcu," vysvetlil žurnalistom.

Scénu sledovalo niekoľko desiatok novinárov z rôznych krajín, ktorí sa predtým s inými futbalistami bavili a treba francúzsky reprezentant Karim Benzema sa zdržal so svojimi krajanmi "od novín" niekoľko minút.

"Francúzski športovci majú úctu ako k divákom, tak k novinárom," citoval Jutarnji list Frederika Hermel, spravodajcu francúzskeho L Equipe. "Chorvátski futbalisti zrejme prišli z iného regiónu," dodal, pričom pozadu nezostali ani jeho kolegovia.

"Muž s kapitánsku páskou reprezentuje svoj klub i mimo ihriska, takže by sa mal patrične správať a kontrolovať.A či je Srna taky kapitánom chorvátskej reprezentácie, tým skôr. Toto si nikdy nedovolil ani Iker Casillas, kapitán Španielska a dlhoročný kapitán Realu. Aj keď na neho diváci koľkokrát pískali, vždy sa správal kultúrno, "vyhlásil spravodajca španielskeho športového denníka Marca.

Pozadu nezostala ani Mexičanka Paola Valbuenaová, spolupracovníčky amerického magazínu ESPN. Podľa nej môže lesk Realu Madrid niektorých hráčov zo zahraničia zmeniť. "Keď sem M odrič prišiel, bol úplne iný. Teraz mám pocit, že mu sláva a peniaze stúpli do hlavy, chová sa nadradene a prezieravo, niekdajší skromnosť sa vytratila, "zdôraznila.

Spravodajkyňa z Bulharska Zlatka Zamová verila, že si v Madride obstará názory hráčov pred blížiacou sa kvalifikáciou Chorvátsko - Bulharsko.Modrič, Kovačič a Srna o ňu však nezavadili ani pohľadom. "Tí ľudia nemajú vychovanie. Je to smutné a zahanbujúce, "vyhlásila.

Podľa Mexicanky Valbuenaové je povinnosťou hráčov Realu hovoriť pre španielske médiá. "Ale vyjadrení pre tlač z ich či iných krajín je na nich. Teraz predviedli, čo si myslia o novinároch zo svojej vlasti. To si evidentne priniesli z Chorvátska, pretože tu je úplne iná kultúra, "uzavrela.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése